8 Δεκ 2012

Απλό Carryball

Στόχος: συγκέντρωση, εκτέλεση λεπτών κινητικών δεξιοτήτων, ισορροπία, συντονισμός, συγχρονισμός, ομαδικότητα, συνεργασία

Ηλικία: από 6 ετών, έως … 99 ετών (για πιο πάνω χρειάζεται βεβαίωση γιατρού)

Υλικά για κάθε ομάδα-     1 … carryball
-     1-3 μπαλάκια του ping -pong





Πως παίζεται: Το παιχνίδι έχει τη λογική της σκυταλοδρομίας. Χωρίζουμε τα παιδιά σε 2 ή περισσότερες ομάδες. Ο 1ος παίκτης κάθε ομάδας έχει ένα carryball που αρχικά μέσα του έχει ένα μπαλάκι του ping –pong. Ο παίκτης καλείται να διανύσει μία απόσταση και να επιστρέψει  χωρίς να του πέσει το μπαλάκι από το carryball και να το δώσει στον επόμενο παίκτη.
Αν το μπαλάκι πέσει, τότε υπάρχουν δύο επιλογές:

1η επιλογή: Μαζεύει το μπαλάκι ο επόμενος παίκτης και βοηθάει αυτόν που έχει το carry ball. Δηλαδή ο επόμενος παίκτης στη σειρά από αυτόν που έχει το carry ball, γίνεται  βοηθός του, μέχρι να ολοκληρωθεί η δοκιμασία.

2η επιλογή: Ο παίκτης που έχει το carry ball, γυρνάει στην αφετηρία και προσπαθεί ξανά από τη αρχή (πιο δύσκολο).

Σημαντικό: πριν την έναρξη του παιχνιδιού, πρέπει να συμφωνήσουμε τον τρόπο που θα κρατoύν όλοι το carryball, π.χ. με το ένα χέρι ή και με τα δύο και πως.
Η ομάδα που θα τελειώσει πρώτη, είναι αυτή που κερδίζει.

Τα παιδιά ξεκινούν κρατώντας το carryball αρχικά με ένα μπαλάκι έτσι…

carry1

και συνεχίζουν το παιχνίδι κάπως έτσι….


Παραλλαγή : Τοποθετούμε σταδιακά δύο ή ακόμα και τρία μπαλάκια στο carryball κάθε ομάδας. Σε αυτήν την περίπτωση, όταν πέσει κάποιο από τα μπαλάκια, βοηθοί γίνονται οι επόμενοι δύο ή τρεις παίκτες.
Ξεκινάνε τα παιδιά έτσι (2 μπαλάκια)….

carry2

και συνεχίζουν κάπως έτσι:

ή έτσι:

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...