2 Μαΐ 2013

Παιχνίδια με Στεφάνια - 2 Παιχνίδια (3ο Μέρος)

Παραλλαγές στο κλασικό Κουτσό
Δυστυχώς σήμερα τα παιδιά δεν παίζουν όπως άλλοτε στις αυλές, στις αλάνες και στη "γειτονιά". Έτσι βασικά παιχνίδια των δικών μας παιδικών χρόνων, τους είναι άγνωστα, ακόμα, ακόμα και το κουτσό. Επίσης, ενώ για εμάς στην παιδική μας ηλικία, το να ισορροπήσεις στο ένα σου πόδι και να χοροπηδάς, ήταν μια αυτοματοποιημένη κίνηση, σήμερα οι περισσότεροι μικροί μας φίλοι δυσκολεύονται και αυτή η εξάσκηση και αυτοματοποίηση γίνεται (ή θα έπρεπε να γίνεται) στον ελάχιστο χρόνο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής. 

Παιχνίδι Νο 1: Κουτσοκάμπια
Στόχος: ισορροπία, μυϊκή ενδυνάμωση, ψυχοκίνηση,οπτική αντίληψη, συγχρονισμός, συντονισμός
Ηλικία: από 4 ετών, έως … 99 ετών (για πιο πάνω, χρειάζεται βεβαίωση γιατρού) 
Υλικά: στεφάνια ρυθμικής γυμναστικής, κώνοι γυμναστικής
Πως παίζεται:τα παιδιά χωρίζονται σε δύο ή περισσότερες ομάδες και τα στεφάνια τοποθετούνται σε μια γραμμή, ευθεία ή καμπύλη, σχηματίζοντας την Κουτσοκάμπια. Το 1ο παιδί και πηδάει

στο 1ο στεφάνι  με κουτσό, στο 2ο με τα δύο πόδια, στο 3ο με κουτσό, στο 4ο με τα δύο πόδια, κοκ, μέχρι τον κώνο οριοθέτησης, όπου στέκεται πίσω από αυτόν. Μόλις φτάσει εκεί, ξεκινάει το επόμενο παιδί. Αν μπερδευτεί, τότε ξεκινάει από την αρχή. Φαίνεται εύκολο, αλλά δεν είναι. 

.... το κάνουμε λίγο πιο δύσκολο....
στο 1ο και 2ο στεφάνι κουτσό, μετά πήδημα με τα δύο πόδια, κοκ...

.... και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο διαδοχικά, έως ότου τα παιδιά να πηδούν 5 στεφάνια με κουτσό και 1 με τα δύο πόδια....

Παιχνίδι Νο 2: Σχεδόν... Κουτσό

Στόχος: ισορροπία, μυϊκή ενδυνάμωση, ψυχοκίνηση,οπτική αντίληψη, συγχρονισμός, συντονισμός
Ηλικία: από 4 ετών, έως … 99 ετών (για πιο πάνω, χρειάζεται βεβαίωση γιατρού) 
Υλικά: στεφάνια ρυθμικής γυμναστικής, κώνοι γυμναστικής
Πως παίζεται:τα παιδιά χωρίζονται σε δύο ή περισσότερες ομάδες. Το παιχνίδι φαίνεται απλό, αλλά τελικά είναι λίγο δύσκολο στο συντονισμό. Τα παιδιά στα στεφάνια που είναι δύο-δύο, πηδούν με ανοιχτά τα πόδια και στο μονό στεφάνι, με τα δύο πόδια ταυτόχρονα, κλειστά. 
Επίσης, φαίνεται εύκολο, αλλά επίσης δεν είναι.... κυρίως αν προσθέσουμε και κίνηση των χεριών σε αυτή την απλή άσκηση, ως εξής: όταν ανοίγουν τα πόδια, να ανοίγουν τα χέρια σε έκταση και όταν πηδάμε κουτσό, τα χέρια να βρίσκονται σε ανάταση, χτυπώντας παλαμάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...