19 Ιαν 2014

Παιχνίδια με μπαλόνια Νο2 (6 παιχνίδια)


... μερικά διαδεδομένα παιχνίδια με μπαλόνια παρουσιάζονται παρακάτω ..
... στα πρώτα τέσσερα τα μοναδικά υλικά που απαιτούνται είναι μπαλόνια, τρόμπα για να φουσκώσουμε τα μπαλόνια και πιατάκια οριοθέτησης του χώρου ...


... για τα επόμενα δύο, χρειάστηκαν και χρωματιστά χαρτόνια ...
... επειδή όμως φροντίζουμε όσο μπορούμε να μην "αγοράζουμε" τα υλικά μας, απλά κόψαμε με ένα σύνθετο εργαλείο που λέγεται "κοπίδι", τα "αυτιά" από ένα χαρτόκουτο...


τελικά... 
Υλικά:
  • μερικά μπαλόνια
  • τρόμπα για μπαλόνια
  • χαρτόνια (από ένα χαρτόκουτο)
  • πιατάκια οριοθέτησης
  • ταινία σήμανσης /σκοινί μπουγάδας
Πως παίζουμε
Χωρίζουμε τους μαθητές σε ομάδες ***.
Σε κάποια παιχνίδια οι ομάδες θα λειτουργήσουν ως ομάδες σκυταλοδρομίας, ενώ σε άλλα θα δημιουργήσουν αντίστοιχους κύκλους. 

Στόχοι
  • ολική εκγύμναση, μέσω ευλιγισίας, αλμάτων, δυναμικών διατάσεων, κλπ
  • οπτική αντίληψη
  • ταχύτητα αντίδρασης
  • ομαδικότητα, συνεργασία
Παιχνίδι Νο 1: Οι μαθητές με τη λογική της σκυταλοδρομίας, πρέπει να προωθήσουν το μπαλόνι μέχρι ένα σημείο τερματισμού και να επιστρέψουν, με οποιοδήποτε μέρος του σώματός τους, εκτός από τα χέρια. 
Παιχνίδι Νο 2: Παίζεται όπως ακριβώς και το Παιχνίδι Νο 1, μόνο που σε αυτήν την περίπτωση κάθε ομάδα σχηματίζει έναν κύκλο. Σε κάθε κύκλο μαθητών, το μπαλόνι δεν πρέπει να πέσει στο έδαφος και η απόκρουση γίνεται με οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος, εκτός από τα χέρια.
Παιχνίδι Νο 3: Παίζεται όπως ακριβώς και το Παιχνίδι Νο 2, μόνο τώρα οι μαθητές είναι πιασμένοι από τα χέρια, επομένως κάθε κίνηση που κάνουν για απόκρουση του μπαλονιού, γίνεται από όλη την ομάδα. Την ιδέα αυτή την εμπνεύστηκαν οι ίδιοι οι μαθητές :) :) :)  
Παιχνίδι Νο 4: Οι ομάδες σχηματίζουν αντίστοιχους κύκλους και κάθονται οκλαδόν. Η απόκρουση του μπαλονιού μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε μέρος του σώματος - και τα χέρια, αλλά δεν επιτρέπεται κανείς να σηκωθεί από το έδαφος.
Παιχνίδι Νο 5: Οι ομάδες με τη λογική της σκυταλοδρομίας, προωθούν ένα μπαλόνι με ένα χαρτόνι. Το παιχνίδι αυτό είναι άριστη άσκηση για τους μυς των χεριών, του κορμού, αλλά και των ποδιών, αν τονίσουμε ότι για να μην επιβαρυνθεί η μέση, τα πόδια πρέπει να είναι λυγισμένα. 
Παιχνίδι Νο 6: Το παιχνίδι είναι ακριβώς ίδιο με το Παιχνίδι Νο 5, μόνο που τώρα με τη βοήθεια μίας ταινίας σήμανσης περιορίζουμε το χώρο που θα κινείται το μπαλόνι. Αν το μπαλόνι βγει εκτός "ορίων", ο μαθητής επιστρέφει στην αφετηρία. Αυτό αναγκάζει τους μαθητές να κάνουν κοφτές και μικρές κινήσεις με τα χέρια, κοινώς τις απαραίτητες επαναλήψεις για στοχευμένη γύμναση των χεριών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...