23 Δεκ 2013

1, 2, 3, 4, Μπουμ !!! (παιχνίδι εσωτερικού χώρου & συγκέντρωσης)

... ένα ακόμα παιχνίδι προορισμένο για εσωτερικό χώρο, ιδιαίτερα αγαπητό σε παιδιά, αλλά και σε ενήλικες ...
Ηλικία: άνω των 8 ετών - οι συμμετέχοντες πρέπει να γνωρίζουν καλά τουλάχιστον την προπαίδεια του "5"
Στόχος: συγκέντρωση, εξάσκηση στην προπαίδεια και στην πιο δύσκολη παραλλαγή του, εξάσκηση σε κάποια ξένη γλώσσα
Πως παίζεται - απλή εκδοχή: Οι συμμετέχοντες, οκλαδόν, σχηματίζουν έναν κύκλο ή μία σειρά. Ο 1ος ξεκινάει να μετράει λέγοντας δυνατά τον αριθμό "1", ο 2ος τον αριθμό "2", κοκ. Όμως, όταν είναι η σειρά του αριθμού "5" ή πολλαπλάσιου του "5" ή ο αριθμός που ακολουθεί εμπεριέχει τον αριθμό "5", για π.χ. το 51, 52, 53, κοκ, τότε οι αντίστοιχοι παίκτες, στη θέση αυτών των αριθμών πρέπει να πουν "Μπουμ".
Όποιος μπερδευτεί και πει τον "απαγορευμένο αριθμό", χάνει και βγαίνει εκτός κύκλου. Τότε η αρίθμηση ξεκινά από την αρχή. 



... και επειδή όλα αυτά ίσως ακούγονται μπερδεμένα, δείτε πως παίζεται ... 

Παραλλαγή Νο1:
Όπως ακριβώς παίζεται στην απλη εκδοχή, αλλά αντί για τον αριθμό "5" διαλέγουμε ένα άλλο αριθμό, για π.χ. το "3". Με την ίδια ακριβώς λογική, όπου υπάρχει το "3" ή πολλαπλάσιο του "3", ο αριθμός αντικαθίσταται με το "Μπουμ".
... δείτε πόσο συγκεντρωμένοι πρέπει να είμαστε όταν παίζουμε έτσι ...



Παραλλαγή Νο2:
Όπως ακριβώς παίζεται και παραπάνω, αλλά τώρα οι αρίθμηση γίνεται αε κάποια ξένη γλώσσα, για π.χ. στα αγγλικά.
Εδώ πρέπει να προσέξουμε όλοι οι συμμετέχοντες να μπορούν να ακολουθήσουν. Αλλιώς θα απογοητεύονται πολύ σύντομα κάποιοι -και προφανώς δε θα θέλουν να ξαναπαίξουν - και από την άλλη θα κερδίζουν όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι. 
... με άλλα λόγια ... 


... κατά τη γνώμη μου, το παιχνίδι αυτό είναι πολύ ωραίο επίσης, για να "κυλάει" ο χρόνος δημιουργικά σε μακρινά ταξίδια - δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε ... 

... θυμίζουμε ότι τα παιχνίδια συγκέντρωσης είναι ιδανικά για να ηρεμούν τα μέλη μία ομάδας... δείτε ένα σχετικό παιχνίδι εδώ ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...