Σχετικά με αυτό το Ιστολόγιο


... “το να δημιουργείς είναι σαν να ζεις δύο φορές”(Albert Camus) 
Wassily Kandinsky," Cirles 2"
Δύο είναι οι βασικότεροι λόγοι – στόχοι για τη δημιουργία αυτού του ιστολογίου (blog)  ...
  • Να αντιμετωπιστεί η Φυσική Αγωγή (physical education),  όπου κι αν αυτή εφαρμόζεται ή διδάσκεται ως ψυχαγωγία και αναψυχή (leisure and recreation), χωρίς να εγκαταλείπονται οι προπονητικοί στόχοι της γύμνασης και της άσκησης (fitness and exercise goal-setting).
  • Να αποτελέσει ένα “ημερολόγιο” ιδεών, δράσεων και κατασκευών για έμπνευση και δημιουργία στη Φυσική Αγωγή, όχι μόνο για τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής, αλλά και για όλους όσους  ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τον ελεύθερό τους χρόνο με κινητικές δραστηριότητες αναψυχής.
Henri Matisse, "The Sheaf"

... οι καλοί λογαρισμοί, 
    κάνουν τους καλούς φίλους ....
  • Κάποιες δραστηριότητες ή παιχνίδια, παρουσιάζονται δύο-δύο σε μία ανάρτηση. Ο λόγος είναι ότι έχει  υπολογιστεί ο χρόνος εκτέλεσης τους να αντιστοιχεί σε μία ωριαία προπονητική μονάδα (π.χ. σχολική ώρα) συμπεριλαμβανομένων και της αντίστοιχης προθέρμανσης (warm-up) και αποθεραπείας (cool-down).
  • Μερικές φορές, μέσα σε παρενθέσεις χρησιμοποιώ αγγλικές λέξεις. Ο σκοπός είναι να διευκολυνθούν οι αναγνώστες αν θέλουν να ενημερωθούν για κάτι σχετικό στο διαδίκτυο ή οπουδήποτε αλλού.
  •  Θα ήταν τουλάχιστον επιπόλαιο εκ μέρους μου, να ισχυριστώ ότι όλα όσα παρουσιάζονται σε αυτό το ιστολόγιο είναι δικές μου ιδέες ή δράσεις. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν παιχνίδια και κατασκευές που είναι όντως πρωτότυπα και μοναδικά ως αποτέλεσμα γόνιμης συνεργασίας. Για αυτό το λόγο λοιπόν, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι,  όταν κάποιος/α θέλει να «δανειστεί» ένα τμήμα από αυτό το ιστολόγιο αντιγράφοντάς το, αν μην τι άλλο θα πρέπει να αναφέρει από που προέρχεται αυτό το τμήμα.  Πέρα από το νομικό πλαίσιο περί τήρησης πνευματικών δικαιωμάτων, υπάρχει ένας σιωπηλός ηθικός κώδικας περί  επιστημονικής και συναδελφικής δεοντολογίας, για το πως θα έπρεπε να αναπαράγεται οτιδήποτε. 
  • Δίνοντας πρώτη το παράδειγμα, όποιος/α επιθυμεί να στείλει μια ιδέα, παιχνίδι, κατασκευή, άρθρο, άποψη, κοκ, κατόπιν της απαραίτητης έγκρισης, θα δημοσιευθεί εφόσον επιθυμεί, με τα στοιχεία του/της.

Vincent van Gogh, "The Starry Night"
... όταν δίνεις να ξεχνάς, 
    όταν παίρνεις να θυμάσαι ...


Για διαφορετικούς λόγους τον καθένα, 
θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κ.κ.:              • Γιώργο Κώστα, PhD, Καθηγητή του Τομέα «Οργάνωσης Αθλητισμού - Σχολικής Φυσικής Αγωγής – Αναψυχής» στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) και πρώην Αντιπρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ). 
  • Γιώργο Γαμβρινό, M.A., Δάσκαλο, Δ/ντή του 14ου Δημοτικού Σχολείου Νέου Ηρακλείου και Επιμορφωτή Β΄Επιπέδου της Τεχνολογίας της Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ). 


Και φυσικά όλους και όλες που καθημερινά στηρίζετε
 αυτή την προσπάθεια με τις επισκέψεις σας.

Βίβιαν Παπαγεωργίου, MSc
Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...